Cricketlegende Tendulkar kondigt afscheid aan

Cricketlegende Sachin Tendulkar heeft zijn afscheid aangekondigd. De veertig jarige Indiase oud-aanvoerder zal nog twee testwedstrijden spelen tegen West-Indies en dan houdt hij het voor gezien. Hij heeft dan precies tweehonderd testwedstrijden gespeeld. 

"Mijn hele leven heb ik een droom gehad om voor India cricket te mogen spelen. Ik leef mijn droom voor de laatste 24 jaar. Het is moeilijk voor te stellen hoe het is om geen cricket te spelen, want dit doe ik al sinds ik elf jaar oud ben. Het is mij een groot genoegen om mijn land over de hele wereld te mogen representeren. Ik kijk uit naar mijn tweehonderste testwedstrijd op eigen bodem", aldus Tendulkar. 

Tendulkar was in december vorig jaar al gestopt het het spelen van ééndaagsewedstrijden en in mei speelde hij zijn laatste wedstrijden in de Indian Premier League. Hij werd met India in 2011 wereldkampioen. Hij heeft de meeste runs achter zijn naam staan in test- en ééndaagsewedstrijden. In 198 testwedstrijden kwam hij tot 15.837 runs en in 463 ééndaagsewedstrijden scoorde hij 18.426 runs. 

Als eerste speler liet Little Master in 2012 zijn honderdste century (honderd runs) in een internationale wedstrijd noteren. Tevens is Tendulkar de eerste speler die erin slaagde een dubbele century (200 niet uit) te maken, dat is de hoogste score in een internationale ééndaagsewedstrijd.