Vier ramkraken in een nacht in zuiden Limburg

Ramkrakers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in het zuiden van Limburg vier keer toegeslagen. Twee van de vier kraken lukten, bij de twee andere bleef het bij een poging. De buit bestond vooral uit sigaretten, meldt de politie.

De politie werd rond 02.45 uur gewaarschuwd over een ramkraak bij een winkel aan de Stationsstraat in Elsloo. Daar werden sigaretten en elektrische apparaten gestolen. Na de kraak vluchtten de verdachten met hun auto richting België.

Een uur later kwam de melding van een kraak in een winkel aan de Peterstraat in Munstergeleen. Hierbij werd niets buitgemaakt, maar werd wel de pui van de zaak vernield. Weer een uur later werd geprobeerd een ramkraak te zetten bij een zaak aan de Maastrichterlaan in Vaals. Deze poging mislukte.

Enkele minuten na de melding uit Vaals werd de politie gewaarschuwd over een ramkraak in een winkel aan de Kloosterstraat in Simpelveld. Bij deze kraak werden sigaretten buitgemaakt. De daders zijn met de auto die vermoedelijk gebruikt werd bij de poging en de ramkraak in Vaals en Simpelveld richting Duitsland gevlucht.