'Red Bull gebruikt nagebootste geblazen diffuser'

Het Formule 1-team Red Bull Racing gebruikt een nagebootste 'geblazen diffuser', zo meldt het Italiaanse Autosprint. Officieel is de geblazen diffuser door autosportfederatie FIA in de ban gedaan, maar deze slimme oplossing zou binnen de reglementen passen.

Red Bull domineerde met Sebastian Vettel de afgelopen Formule 1-races, zodanig zelfs dat de legetimiteit van de bolide door onder meer Giancarlo Minardi in twijfel werd getrokken. Omdat de Renault-motoren anders klinken dan bij de andere Renault-teams en de auto van Vettel een veel betere wegligging had dan die van zijn concurrenten vermoedde hij het gebruik van het verboden tractiecontrole.

Autosprint heeft een video op de site gezet waarin de auto van Vettel in Singapore duidelijk een afwijkend geluid produceert. Er wordt volgens het blad gebruik gemaakt van motorsoftware die het gedrag van de geblazen diffuser na kan bootsen. Hierdoor komt de Duitse coureur makkelijker de bochten door en kan hij op de rechte stukken eerder op het gas dan zijn concurrenten, waaronder Vettels teamgenoot Mark Webber die het systeem niet zou hebben.