[DC] Zware loting Nederland

Nederland heeft het niet getroffen bij de loting voor de Wereldgroep in de Davis Cup. In de eerste ronde van het toernooi moeten de mannen van Jan Siemerink het volgend voorjaar opnemen tegen Tsjechië.

De Tsjechen zijn niet alleen de kampioenen van 2012, ook staan ze dit jaar opnieuw in de finale. De wedstrijd wordt ook nog eens gespeeld in Tsjechië. Nederland wist zich vorige week met een overtuigende zege op Oostenrijk te plaatsen voor de Wereldgroep. Servië, dit jaar de tegenstanders van Tsjechië in de finale, zullen thuis de strijd aangaan met Zwitserland.

Spanje, de kampioen van 2011, zal het in een uitwedstrijd op gaan nemen tegen Duitsland. Canada, dit jaar halve finalist, speelt in en tegen Japan. Frankrijk speelt een thuiswedstrijd tegen Australië, terwijl recordkampioen VS het thuis op mag nemen tegen het Groot-Brittannië van Andy Murray. Argentinië, dat dit jaar tot de halve finale kwam, speelt thuis tegen Italië, terwijl België een uitwedstrijd voor de boeg heeft tegen Kazakhstan.