Australische bond tegen plan WK Qatar in winter

De Australische voetbalbond FFA heeft zijn bezwaren geuit bij de FIFA over het idee om het WK voetbal in 2022 in Qatar in de winter te spelen. Australië is naast Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten één van de landen die de organisatie in 2010 misliep. Volgens FFA-preses Frank Lowy dreigen de landen een schadevergoeding in te dienen bij de FIFA als de plannen doorgaan.

Onder anderen Sepp Blatter en Michel Platini lieten doorschijnen dat het WK misschien in de winter wordt gehouden omdat de temperaturen in de zomer op kunnen lopen tot 50 graden. Lowy meldt dat niet alleen de kandidaat-organisatoren een schadeclaim willen indienen, maar ook de landen waar de competitie onderbroken moet worden waardoor zij inkomsten mislopen.

"Australië investeerde erg veel om het WK binnen te halen. Als onze A-league bovendien stilgelegd wordt voor dit evenement, heeft dat niet alleen een impact op het lopende voetbalseizoen, maar ook op de seizoenen ervoor en erna. Zowel clubs, investeerders, televisiezenders, spelers en toeschouwers zouden hiervan het slachtoffer zijn.", aldus de 82-jarige Lowy.