Barcelona-speler Pique vindt zege op Ajax cruciaal

Barcelona-verdediger Gerard Pique vindt het cruciaal dat zijn team met een zege op Ajax begint aan de groepsfase van de Champions League. "Het is heel belangrijk om thuis goed te beginnen, zeker omdat we in een heel lastige poule zitten", zei hij dinsdag op een persconferentie. Barcelona en Ajax treffen elkaar woensdagavond in Camp Nou.

Volgens Pique is Barcelona er extra op gebrand om sterk voor de dag te komen, nadat de Catalanen de laatste twee seizoenen in de halve finale werden uitgeschakeld. "De competitie is denk ik belangrijker, maar natuurlijk willen we ook de Champions League winnen. We hopen een sterke indruk achter te laten."

Toch houdt de 26-jarige Spanjaard een slag om de arm. "In de Champions Leaugue kan het na een nederlaag klaar zijn. Als je daar alles vanaf laat hangen, dan kan een seizoen snel mislukt zijn. Bayern München was vorig jaar beter dan ons. Het was daarom waardevol dat wij met ruim verschil kampioen werden."

Pique vindt het jammer dat Johan Cruijff, die bij beide clubs een verleden heeft, niet aanwezig is. De voormalige nummer veertien leeft in onmin met Barcelona-voorzitter Sandro Rosell. "Cruijff is heel belangrijk voor zowel Ajax als Barcelona. Het is een gemis dat hij er niet bij is, maar we moeten zijn beslissing respecteren."

De mandekker liet zich ook uit over Bojan, die Barcelona deze zomer op huurbasis verruilde voor Amsterdam. "Ik ben heel blij dat Bojan terug is. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen bij Ajax." Ontzien zal Pique zijn oud-ploeggenoot echter niet. "We willen altijd aanvallen. De spelers willen altijd meer."