Henk Westbroek is uitgeluld

Henk Westbroek is geschrapt uit de voorstelling Lulverhalen. De zanger zou maandagavond als een van de verhalenvertellers opdraven, maar Vivienne Ypma, de directeur van de Kleine Komedie, zag dat niet zitten.

"Ik heb helemaal niets tegen Henk Westbroek", benadrukt Ypma maandag in De Telegraaf. "De afspraak was dat ik mocht meebeslissen over wie er in die twee voorstellingen in mijn theater staan. Ik wilde graag cabaretiers of artiesten die ik anders ook boek." Volgens haar is Westbroek buiten haar om benaderd, maar die vindt ze 'hier niet passen'. "Ik heb dit drie weken geleden al kenbaar gemaakt, kennelijk is Westbroek nu pas afgebeld."

"Ik heb werkelijk nog nooit meegemaakt dat een directeur van een theater zich bemoeit met de inhoud van een voorstelling die zij boekt", reageert de zanger. "Ypma schijnt al veel eerder te hebben geroepen dat Het Goede Doel ook nooit zal worden geboekt door de Kleine Komedie omdat ik erin zit. Er schijnt zelfs een soort zwarte lijst te bestaan van artiesten die ze absoluut niet op haar podium wil hebben." Hij eet er naar eigen zeggen echter geen boterham minder om.

In Westbroeks plaats komen nu Kluun en Abdelkader Benali een verhaal vertellen.