Kerry op Google Hangout

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken geeft momenteel een uitgebreid interview op Google Hangout. Het is live te volgen en er zijn al een aantal duidelijk zaken vermeld.

Stukjes interview: 
Obama en Kerry hadden niet genoeg bewijs om de hele wereld meteen te overtuigen, maar wel om zelf overtuigd te zijn. Uiteindelijk besloot Obama om de rebellen te steunen.

Wat is uw reactie op Amerikanen die geen bommen willen? “My response very directly is that this matters to your security. To each of us individually as Americans.” The Guardian meldt dat Obama gister het tegenovergestelde zei: "The notion that Mr Assad could significantly threaten the United States is just not the case."

Hoe lang willen de VS wachten? “It's up to the president as to how long we wait. The president makes that decision.” “We are exchanging some ideas. The president will decide what time frame he can live with.”

Kerry vergelijkt de Syrische vrijheidsstrijders met de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. 

Update 20.43 uur:
Nu het interview afgelopen is, kun je het hieronder terugkijken. Dat is aan te raden: Kerry zegt een aantal dingen die de druk van de ketel halen, maar tegelijkertijd een heel aantal andere dingen die Rusland en China beschuldigen en de optie van oorlog openhouden. 

The Guardian heeft lange citaten uitgetypt.

Kijk hier: