Masela mist WK turnen door blessure

Wyomi Masela moet het WK turnen in Antwerpen missen. De specialiste op sprong scheurde afgelopen weekeinde bij een grand prix in het Hongaarse Szombathely haar achillespees af. Ze gaat woensdag onder het mes, waarna een revalidatietraject start met zes weken gips en zes weken loopgips.

"Dit is voor Wyomi ongelooflijk dramatisch. Maar door de wijze waarop Wyomi met deze grote tegenslag om weet te gaan, kijk ik met veel vertrouwen uit naar haar comeback. Ik ga graag de uitdaging aan om Wyomi te helpen fitter dan ooit terug te komen", laat haar coach Wolther Kooistra weten op de website van de KNGU.

De turnbond maakt woensdag bekend of het vrijgekomen WK-ticket aan iemand anders wordt gegeven. Masela had zich op sprong gekwalificeerd voor de titelstrijd, die van 30 september tot en met 6 oktober wordt gehouden.

De 19-jarige Masela, die het afgelopen jaar werd geplaagd door blessures, miste vorig jaar al de Olympische Spelen. De KNGU koos na een aantal testwedstrijden uiteindelijk voor Céline van Gerner.