Gondelier positief getest op drugs

Een gondelier die vorige week in Venetië betrokken was bij een aanvaring tussen zijn gondel en een watertaxi is positief getest op het gebruik van cocaïne en hash. Dat heeft de Italiaanse politie gezegd. Bij de aanvaring kwam een Duitse toerist om het leven.

Uit een bloed- en urineonderzoek is gebleken dat de gondelier drugs heeft gebruikt, aldus de politie. Verder onderzoek moet uitwijzen om hoeveel drugs het gaat en of het gebruik ervan invloed had op het veilig besturen van de gondel.

De politie heeft niet alleen een onderzoek naar de gondelier ingesteld, maar ook naar drie andere mensen die betrokken waren bij de aanvaring. Het gaat om de kapitein van de vaporetto - de watertaxi - en de kapiteins van twee andere schepen die in de buurt voeren.

Het ongeluk had plaats bij de Rialtobrug. Het wemelt daar van de kleine en grote bootjes. Dat gaat niet zelden mis. De burgemeester van Venetië heeft vorige week dan ook een commissie van deskundigen opgedragen zich te buigen over de gevaarlijke drukte op de waterwegen van de stad.