Topdrukte eerste publieksdag gamescom

Op de eerste publieksdag van gamescom heeft de organisatie de kaartverkoop tijdelijk stilgelegd. Hier werd toe besloten toen te veel mensen tegelijk de beursvloer op wilden. Hoeveel bezoekers de beurs donderdag bezocht hebben, is niet bekendgemaakt. De drukte zorgde voor rijen van meerdere uren bij de populairste spellen en de nieuwe spelcomputers.

Om te spelen op bijvoorbeeld een PlayStation 4 of om de nieuwe Call of Duty te zien, moest op sommige momenten drie uur worden gewacht. In de centrale hallen werd de mensenmassa begeleid door beveiligers om op die manier opstoppingen te voorkomen.

De toegangskaartjes voor vrijdag en zaterdag zijn inmiddels volledig uitverkocht, liet de organisatie donderdag weten. Alleen voor zondag kunnen consumenten nog kaartjes kopen.

De afgelopen twee jaar werd de beurs in Keulen door 275 duizend gamers bezocht. Twee jaar geleden zorgde de drukte voor gevaarlijke situaties. Hulpdiensten moesten toen in actie komen nadat bezoekers waren flauwgevallen. Sindsdien heeft de organisatie zijn beveiliging aangepast. Het denkt dit jaar driehonderdduizend bezoekers te verwelkomen.


Topdrukte eerste publieksdag gamescom (Foto: Novum)