Pellè: "Winnen bij Ajax en alles is vergeten"

Graziano Pellè erkent de slechte seizoenstart van Feyenoord. De Italiaan stelt ook dat bij een succesvolle Klassieker de club er in één klap weer bovenop is. Erop of eronder voor Feyenoord, daar komt het een beetje op neer in de Klassieker van zondag.

De eerste twee wedstrijden gingen verloren en bij een pijnlijke nederlaag in de ArenA is het de slechtste competitiestart ooit. "Wij realiseren ons heel goed dat winst in de Arena in één klap de slechte competitiestart zal uitwissen", zegt Pellè in Algemeen Dagblad.

Pellè zou niet weten waarom Feyenoord bang naar Amsterdam zou moeten afreizen. "Ons elftal kan van Ajax winnen. Waarom niet? Ik begrijp de scepsis, we stonden er niet tegen PEC Zwolle en tegen FC Twente ging het ook fout. Maar ik heb nog altijd het gevoel dat wij gewoon van FC Twente hadden kunnen winnen."

En dus is er nog veel mogelijk. "Ik voel dat het geloof in een goed resultaat in de groep aanwezig is", vervolgt de topscorer van vorig seizoen. "We trainen fanatiek. En iedereen weet: als wij van Ajax winnen, is iedereen de slechte start en de ellende vergeten."

Pellè heeft nog een reden waarom Feyenoord volgens hem niet hoeft te vrezen voor een dramatisch seizoen. "In 2009 verloren wij met AZ onder trainer Louis van Gaal de eerste duels met ADO Den Haag en NAC. Iedereen schreef ons volledig af. Vervolgens wisten wij de boel toch om te draaien. We wonnen van PSV, het ging lopen en we werden landskampioen."