Arrestatie wegens kunstroof Venlo

De politie heeft woensdagavond een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid van de kunstroof in het Museum van Bommel van Dam in Venlo. De politie kwam de man op het spoor in samenwerking met een veilinghuis. Dat laat de politie donderdag weten.

In eerste instantie kwam de politie een gestolen kunstwerk van Jan van Schoonhoven op het spoor. Woensdagavond leverde de verdachte bij de politie een tas af met nog twee kunstwerken, die vermoedelijk op 22 maart werden gestolen uit het Limburgse museum. De man werd al verdacht van heling van het eerder gevonden werk en werd direct aangehouden.

De twee werken uit de tas zijn vermoedelijk ook buit gemaakt bij de roof in maart. De echtheid van de reliëfs moet nog worden vastgesteld. In totaal werden toen vier kunstwerken meegenomen met een gezamenlijke waarde van ruim 1 miljoen.

Amsterdamse rechercheurs onderzoeken de heling van de schilderijen en de politie Limburg onderzoekt de inbraak en de diefstal. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.