Lens: "Kiev is niet mijn stad"

Jeremain Lens koos deze zomer voor een avontuur bij Dynamo Kiev. De aanvaller geeft toe dat het leven in Oekraïne een stuk eenzamer is dan in Nederland. "Er is genoeg te beleven in Kiev, maar het is niet mijn stad", zegt de voormalig PSV'er tegen Voetbal International.

"Spontaan iemand opzoeken of bezoek krijgen, kan nu niet. Mijn moeder heeft hier onlangs nog wel lekker gekookt. Alleen als je je buiten het voetbal prettig voelt, kun je op het veld presteren." Sportief gezien heeft Lens wel een goede keuze gemaakt, zegt hij. "Geloof me, dit is echt een héél grote club."

Naast Lens trok Dynamo Kiev deze zomer nog meer spelers uit West-Europa aan, waaronder Dieumerci Mbokani (Anderlecht), Younés Belhanda (Montpellier), Benoit Trémoulinas (Girondins Bordeaux) en Aleksandar Dragovic (FC Basel).

"Na wat mindere ervaringen met spelers uit Oekraïne is nu gekozen voor nieuwelingen uit West-Europa. Het is voor ons knokken om een plaatsje. In de competitie moeten de clubs minimaal vier lokale voetballers opstellen. Voor de andere zeven posities komen, geloof ik, veertien spelers in aanmerking. Tijd om in alle rust aan te passen is er niet."