Woensdag uitsluitsel over herkomst wolf

De vier organisaties die het mysterie rondom de dode wolf in Luttelgeest onderzoeken, geven woensdag meer duidelijkheid over de herkomst van het dier. Dat heeft de Wageningen University maandag bekendgemaakt.

Op een bijeenkomst in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij het Naardermeer geeft Naturalis uitsluitsel over het geboortegebied en het gebied waar de wolf de laatste weken van haar leven heeft doorgebracht. De universiteit van Wageningen geeft een toelichting op de identiteit en de herkomst van het dier op basis van uitwerpselen die op diverse plaatsen zijn gevonden.

Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht gaat verder iets zeggen over de gezondheid van de wolf. Bij de onderzoeken is verder de organisatie Wolven in Nederland nauw betrokken geweest. Zij kunnen naar verwachting iets melden over de komst van wolven richting Nederland.

De wolf werd begin juli gevonden in de Noordoostpolder. Het doodgereden dier, een vrouwtje van 2 tot 3 jaar oud, werd gevonden in een berm van de Uiterdijkenweg in Luttelgeest. Als nel bleek na dna-onderzoek dat het daadwerkelijk om een wolf ging. Onduidelijk bleef echter of het dier er was neergelegd.

Onderzoek naar de wolf (Foto: Stefan Tetelepta/LostFormat)Onderzoek naar de wolf (Foto: Stefan Tetelepta/LostFormat)