VVD wil geen wolf, PvdA wel

De VVD is er niet blij mee dat de wolf vermoedelijk in Nederland is teruggekeerd. Dat zegt Tweede Kamerlid Johan Houwers woensdag. Coalitiepartner PvdA ziet geen problemen en vindt juist dat de wolf een kans moet krijgen.

"Met de natuur in Nederland is het zo slecht nog niet gesteld. Anders komt de wolf niet deze kant op. Dat doet ons deugd", aldus Houwers. "Maar de effecten zijn nu nog helemaal niet bekend. Hoe zit het straks met de volksgezondheid en de verkeersveiligheid bijvoorbeeld?" Als er weer veel wolven in Nederland rondlopen, moet uit veiligheidsoverwegingen voor mensen en dieren, serieus worden overwogen wolven af te schieten, zo vindt de VVD verder.

"We moeten de wolf een kans geven", is Lutz Jacobi, PvdA-Kamerlid, van mening. "Als je de natuur op orde hebt, is daar ook een plek voor de wolf."

Beide partijen reageren naar aanleiding van het doodgereden dier dat donderdag is gevonden bij Luttelgeest. Biodiversiteitscentrum Naturalis in Leiden is er na autopsie "voor 98 procent" zeker van dat het een wolf is.