Einde van Assassin's Creed al geschreven

Ubisoft weet hoe het overkoepelende verhaal gaat eindigen als de tijd voor de franchise is gekomen, al zijn er nog geen concrete plannen om de franchise de nek om te draaien.

In een interview met Ashraf Ismail, de game director van Assassin’s Creed 4: Black Flag, gaf Ismail aan dat er al een ruwe schets is van het einde van het verhaal.

"Het team van het merk dat bovenop de serie zit is gevuld met schrijvers en ontwerpers die zich bezighouden met het overkoepelende verhaal van de serie. Er is dus een overkoepelend verhaal en elke iteratie heeft zijn plek erin", zei hij. "We hebben een idee waar het einde is en wat het einde is."

Ismail bevestigde het statement van Yves Guillemot, baas van Ubisoft, dat Assassin’s Creed een jaarlijkse titel is, dankzij meerdere ontwikkelteams, en gaf aan dat het overkoepelende plan ruimte heeft voor veranderingen als dat nodig is. "Afhankelijk van de situatie, afhankelijk van wat de fans willen, we hebben ons ruimte gegeven om meer in het verhaal te stoppen. Maar er is een einde", herhaalde hij.

Omdat Ubisoft altijd meerdere Assassin's Creed-titels in ontwikkeling heeft, nu bijvoorbeeld drie titels, kunnen ontwikkelteams een kijkje in de keuken van andere titels nemen, zodat ze naar elkaar kunnen hinten. "We zijn nu in staat om hints vroeger en vroeger in onze games te stoppen. Dus bijvoorbeeld in Assassin's Creed 4 hebben we Edward, die was gehint in Assassin's Creed 3. Maar er zijn nog veel meer dingen in ons spel, dat zinspeelt op andere mogelijkheden", zegt Ismail.

Ondertussen wachten wij op Assassin's Creed IV: Black Flag, dat uitkomt op pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Later, bij of vlak na de release van de next-gens, komt het spel ook uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Assassin's Creed IVHint naar een vrouwelijke hoofdrolspeelster voor V?