De Boer wil CL-groep overleven met Ajax

Ajax-trainer Frank de Boer spreekt zich niet graag uit over doelstellingen, maar hij wil Europees toch iets bereiken. Ajax werd vorig seizoen derde in de groep met Borussia Dortmund, Real Madrid en Manchester City (dat laatste werd). Dit seizoen hoopt Frank de Boer zijn club eindelijk voorbij de groepsfase te loodsen. Dat gebeurde Ajax voor het laatst in het seizoen 2005/06.

"We willen nu echt de poulefase overleven, Daar heb je een volwaardige selectie voor nodig. Het gaat er om dat we bij blessures en schorsingen spelers van vergelijkbaar niveau paraat hebben. Met de huidige spelersgroep is overwinteren in de Champions League een zeer reële optie", aldus De Boer tegen Voetbal International.

De oefenmeester kijkt graag naar andere 'kleinere' Europese clubs als voorbeeld. "Als het Basel lukt te verrassen in de Champions League, moet dat voor ons ook mogelijk zijn."

De Boer denkt zijn selectie in principe rond te hebben. "Misschien is mijn selectie wel iets te luxueus dan, maar hopelijk gaan we een zwaar seizoen tegemoet. En dan zullen we iedereen keihard nodig hebben."