Corruptie-VVD'er verdacht van witwassen

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey (VVD) wordt behalve van corruptie ook verdacht van witwassen. Dat zou blijken uit een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een zaak die de zoon van Van Rey aanspande, meldt de regionale krant De Limburger zaterdag.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil de verdenking van witwassen bevestigen noch ontkennen. "Het zou best kunnen dat dit in stukken van de rechtbank staat, maar ik kan er niets over zeggen", aldus de zegsman.

Van Rey trad in oktober af als senator en als wethouder van Roermond omdat hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Van Rey zou zich hebben laten omkopen door zijn vriend Piet van Pol, die als ontwikkelaar veel grote projecten in Roermond realiseerde.

De oud-wethouder werd in mei door de VVD in Roermond voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Na een storm van kritiek schortte het lokale partijbestuur het besluit echter weer op.

Van Rey's advocaat Gitte Stevens zegt in de krant niet op de hoogte te zijn van de concrete beschuldigingen tegen haar cliënt.