FOK!filmtips van de dag: Cast Away

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Chuck Noland, een rol van Tom Hanks, werkt bij het koeriersbedrijf FedEx en laat zijn leven leiden door de klok. Hij en zijn vriendin Kelly, gespeeld door Helen Hunt, moeten hun agenda's dusdanig op elkaar afstemmen willen zij elkaar zo nu en dan ook nog in levende lijven zien. Wanneer Chuck tot grote ontsteltenis betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk komt aan zijn hectische leefpatroon abrupt een einde. Hij spoelt aan op een onbewoond eiland en moet het vanaf dat moment zien te redden zonder de gemakken van de moderne wereld. Dit vergt de nodige inspanning en inventiviteit en een nieuwe levensvisie kan dan ook niet uitblijven.

Na het succesvolle Forrest Gump zijn regisseur Robert Zemeckis en acteur Tom Hanks elkaar ondanks alle nieuwe projecten niet uit het oog verloren. Tijdens opnames van Apollo 13 ontwikkelde Hanks samen met scenarist William Broyles jr. het scenario voor Cast Away en werd ook Zemeckis bij het project betrokken. Besloten werd dat de film in twee etappes opgenomen diende te worden. Tom Hanks, die de hoofdrol voor zijn rekening zou nemen, moest namelijk de kans krijgen voor zijn rol flink wat gewicht te verliezen. Vijf maanden kreeg hij de tijd af te vallen. Zemeckis gebruikte deze tijd voor opnames van What Lies Beneath; een film die voor hem een snel, maar zeer succesvol tussendoortje werd. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

Matty is een net alleen gelaten huisvrouw. Johnny is vrachtwagenchauffeur. Zij is 41. Hij is 29. Ze hebben een aanrijding op het parkeerterrein van een supermarkt en er volgt een vlammende ruzie over wie er nu eigenlijk fout zit. Het blijft echter niet bij deze confrontatie. De aanrijding tussen Matty en Johnny is het begin van een romantisch verhaal vol drama en rauwe humor.

De filmtitel Aanrijding in Moscou doet misschien vermoeden dat het om een verkeersongeluk op het Rode Plein draait, maar met Moscou wordt een buitenwijk van de Belgische stad Gent bedoeld. Dit uit het leven gegrepen komische drama is de debuutfilm van regisseur Christophe van Rompaey, die onder meer ervaring opdeed bij de tv-serie Team Spirit, de Vlaamse versie van de Nederlandse voetbalkomedie All Stars. Te zien om 23.30 uur op Nederland 2.

Interview with the Vampire vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac. In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden. Te zien om 00.30 uur op SBS6.

Rush Hour 2, Last Holiday, Who Am I?, An Ideal Husband, Doodslag, Bottle Shock, Vertical Limit, Alien Siege en Old School zijn vanavond ook te zien op de televisie.