Journey-maker geeft hints volgend project

Jenova Chen, hoge pief bij ThatGameCompany, heeft in een interview met The Telegraph aangegeven met een volgend project bezig te zijn. Deze is nog in een allervroegst stadium. Chen geeft aan te willen focussen op 'sociaal gamen'.

Wat Chen hier precies mee wil zeggen is nog onduidelijk. Wel geeft hij aan dat ze met hun bedrijf een natuurlijke progressie maken en evolueren. De maker van art-games als JourneyFlow en Flower geeft aan dat ze met elk spel verder gegroeid zijn. Zo waren Flow en Flower bijna een project van Chen alleen, maar was Journey een project van meerdere mensen binnen ThatGameCompany. 

De hiervoor genoemde drie games waren onderdeel van een deal die ThatGameCompany had met Sony. Chen geeft aan blij te zijn dit contract te hebben afgesloten, omdat de financiële problemen die het bedrijf ondervond tijdens het maken van Journey waarschijnlijk een gevolg zijn van het feit dat ze niet multi-platform konden met hun spellen. Hij vindt het belangrijk dat hun games zoveel mogelijk mensen bereiken.

Als laatste geeft Chen aan erg uit te kijken naar Kinect 2.0. Vooral de mogelijkheid van het apparaat om kleine bewegingen en gezichtsuitdrukkingen te registreren kan erg interessant zijn voor de ontwikkeling van het gamen. Althans, volgens Chen.

Journey-maker geeft kleine hints naar nieuw project