[WBD] Ferrer en Berdych naar tweede ronde

David Ferrer en Tomas Berdych hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De als vierde geplaatste Spanjaard had daar tegen de Argentijn Martin Alund wel vier sets voor nodig: 6-1, 4-6, 7-5 en 6-2. Berdych, de nummer zeven van de plaatsingslijst, ontdeed zich eenvoudig van de Slowaak Martin Klizan met 6-3, 6-4 en 6-4.

Ook Richard Gasquet sloeg zich een ronde verder. De Fransman (9) herpakte zich na het verlies van de eerste set tegen de Spanjaard Marcel Granollers. Het werd 6-7 (2), 6-4, 7-5 en 6-4 voor Gasquet.

Bij de vrouwen begon Agnieszka Radwanska overtuigend aan het derde grandslamtoernooi van het jaar. De als vierde geplaatste Poolse stuurde Yvonne Meusberger uit Oostenrijk met tweemaal 6-1 naar huis. De Duitse Angelique Kerber (7) was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

De grootste verrassing kwam dinsdag op naam van Laura Robson. De Britse publiekslieveling versloeg in twee sets de als tiende geplaatste Russin Maria Kirilenko met 6-4 en 6-4.