[HWL] Nieuw-Zeeland, Duitsland en Zuid-Korea winnen

In Rotterdam is de halve finale van de Hockey World League(HWL) begonnen. In deze halve finale strijden acht landen per geslacht voor een plek in de finaleronde van de HWL. Dit toernooi geldt ook als kwalificatietoernooi voor het WK volgend jaar.

Deze acht landen zijn verdeeld over twee groepen van vier. Uiteindelijk begint het toernooi in de kwartfinale want iedereen gaat door. De Nederlandse dames en heren komen vanavond in actie.

Nieuw-Zeeland - India(Dames, groep A)

De vrouwen van Nieuw-Zeeland hebben de openingswedstrijd op de Hockey World League met overmacht gewonnen. Tegenstander India werd op een fikse nederlaag getrakteerd: 7-0.

De Nieuw-Zeelandse vrouwen waren vanaf de eerste minuut de baas op het veld. India kwam er nauwelijks aan te pas en dankzij enkele goede aanvallen stond er bij rust al een comfortabele 4-0 voorsprong op het scorebord.

Na de pauze kende Nieuw-Zeeland wat opstartproblemen en kroop India wat meer uit de schulp. Het kwam echter niet verder dan een afgekeurde strafcorner. Daarna was het woord weer aan Nieuw-Zeeland dat de score nog flink wist op te voeren.

Duitsland - België (Dames, groep A)

De Duitse vrouwen hebben hun eerste wedstrijd op de Hockey World League omgezet in een overwinning. België werd vrij eenvoudig met 3-0 opzij gezet.

Het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen zich beperkt tot aftasten, maar langzaam maar zeker trok de Duitse ploeg het initiatief naar zich toe. Het leidde al snel tot de openingstreffer van captain Julia Müller, die de bal hoog en hard binnensloeg. Zes minuten later verdubbelde Tina Bachmann de Duitse voorsprong met een rake strafbal.

De Belgische ploeg drong wel aan in het tweede bedrijf, maar miste scherpte bij de spaarzame kansen die er waren. Een eigen doelpunt van Aline Fobe betekende de definitieve beslissing en Duitsland speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit.

Zuid-Korea - Chili (Dames, groep B)

De vrouwen van Zuid-Korea hebben met de nodige moeite hun eerste duel op de Hockey World League gewonnen. In een rommelig duel werd Chili met 2-1 verslagen.

Het waren de Chilenen die de eerste minuten van de wedstrijd fel van zich af beten, al leverde dat geen grote kansen op. In de loop van de eerste helft werd Zuid-Korea sterker en kreeg het enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. De beste kans was voor Jong Eun Kim. Haar tip-inn spatte echter uiteen op de lat.

Het leek wachten op een treffer van de Aziaten, maar na rust was Francisca Vidaurre het eindstation van een mooie en vlot lopende Chileense aanval: 0-1. Een stuntje leek in de maak, maar ruim tien minuten later zorgde Jong Eun Kim van dichtbij voor de verdiende gelijkmaker. Beide ploegen gingen in de slotfase op jacht naar de winst. Zuid-Korea was net iets doortastender en ging er dankzij Eunbi Cheon met de zege vandoor.