[EK<21] Jozefzoon: "Ik was nooit constant"

Florian Jozefzoon heeft zichzelf na moeilijke jaren bij Ajax en NAC Breda op de kaart gezet bij RKC Waalwijk. Nu is hij zelfs met Jong Oranje actief op het EK onder 21 in Israël.

Jozefzoon weet wel waarom hij zijn loopbaan moeilijk op gang is gekomen. "Bij NAC was ik nooit constant. Ik viel een paar keer in, speelde goed, kreeg een basisplaats en daarna ging het weer minder", zegt de aanvaller tegen Voetbal International. "Je kunt vervolgens twee dingen doen: je erbij neerleggen of het gebruiken als motivatie. Ik heb het laatste gedaan bij RKC Waalwijk."

"Dat het zo goed ging en dat ik een constant niveau heb gehaald, is grotendeels ook de verdienste van trainer Erwin Koeman, die me ervan overtuigde dat ik iedere wedstrijd minimaal een 6 moet kunnen halen en dat als ik een mindere dag heb, ik dan tenminste belangrijk moet zijn voor het team. Die les heb ik opgepikt."

Zaterdag staat Jozefzoon met Jong Oranje in de halve finale op het EK. Italië is dan de tegenstander. Waarschijnlijk zal Georginio Wijnaldum de voorkeur krijgen boven de RKC-speler.