[WK Kwalificatie] Nigeria en Malawi strijden om play-offplek

Nigeria heeft woensdag in Windhoek niet kunnen winnen van Namibië. De Afrikaanse kampioen speelde hun vijfde WK-kwalificatiewedstrijd met 1-1 gelijk.

De goals vielen in het laatste kwartier. Deon Hotto Kavendji zorgde voor 1-0 voor Namibië. Snel daarna zorgde dat Godfrey Oboabona  Nigeria op gelijke hoogte kwam. Kenneth Omeruo, die het afgelopen seizoen voor ADO Den Haag speelde, kwam de gehele wedstrijd in actie bij de bezoekers.

Malawi kwam niet verder dan 2-2 bij Kenia. Nigeria gaat nu aan de leiding met negen punten. Malawi heeft zeven punten. In september spelen beide teams tegen elkaar. Alleen de groepswinnaar plaats zich voor de play-offs. In totaal zijn er tien groepswinnaars, die gaan in een play-off uitmaken welke vijf Afrikaanse landen naar het WK mogen. Nambibië en Kenia zijn met respectievelijk vijf en drie punten uitgeschakeld. 

Nigeria reist deze week meteen door naar Brazilië, waar zaterdag het toernooi om de Confederations Cup begint. De ploeg speelt maandag haar eerste wedstrijd tegen Tahiti.