'Google neemt Waze over voor 1,3 miljard dollar'

Er gaan al langere tijd geruchten rond een mogelijke overname van navigatiedienst Waze. Google lijkt aan het langste eind te trekken en lijkt Waze te zullen overnemen voor 1,3 miljard dollar.

Eerder ging het gerucht dat Facebook en Apple de navigatiedienst over te willen nemen. Facebook zou hierbij een bedrag van 1 miljard dollar hebben geboden. Volgens de Israelische krant Globes zou een overname door Google bijna rond zijn. De zoekmachine zou hiervoor 1,3 miljard dollar hebben geboden voor de Israelische startup.

Waze is een populaire applicatie onder weggebruikers. Door middel van de applicatie kan informatie over het wegenstelsel worden gedeeld. Er zijn wereldwijd 50 miljoen mensen die de applicatie gebruiken. Samen zorgden zij ervoor dat er een half miljard aanpassingen aan het kaarmateriaal werden gedaan.

Google zou de applicatie willen overnemen om te voorkomen dat Facebook waardevolle informatie in handen krijgt. Het sociale medium richtte zich de afgelopen tijd veel op de mobiele markt. Met de overname zou het een sterke positie in de navigatiemarkt krijgen.