Ballonongeluk Turkije eist derde leven

Het ongeluk maandag met een luchtballon in het Turkse Cappadocië heeft een derde leven geëist. Ook het derde slachtoffer, dat maandagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek, is een Braziliaanse toerist. Bij het ongeluk zijn de Portugese piloot en 21 toeristen uit Brazilië, Argentinië en Spanje gewond geraakt.

De luchtballon kwam bij het opstijgen in aanvaring met de mand van een andere ballon, waardoor de ballon scheurde en neerstortte, aldus het Turkse persbureau Anadolu.

De Turkse burgerluchtvaartdienst is een onderzoek begonnen. Het ongeluk roept vragen op over de veiligheid van de populaire ballonvaarten in Cappadocië, een streek die beroemd is om zijn vulkaankegels en uit zachte steen gehouwen steden. In 2009 kwam, eveneens na een aanvaring van twee luchtballonnen boven Cappadocië, een Britse toerist om het leven.

Een Amerikaanse toerist die het ongeluk van maandag zag gebeuren, zei dat er maandagochtend al ongeveer honderd ballonnen waren opgestegen en dat hij en zijn vrouw voor het ongeluk tegen elkaar hadden gezegd dat sommige daarvan 'wel erg dicht bij elkaar' voeren.

In februari kwamen bij een ongeluk met een luchtballon in Egypte negentien mensen om het leven.