NCRV moet fusiebesluit intrekken

De NCRV moet het besluit over de fusie met de KRO intrekken. De ondernemingsraad van de NCRV is onvoldoende ingelicht over de plannen. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaald.

De ondernemingsraad van de NCRV was naar de Ondernemingskamer gestapt omdat er veel onduidelijkheid was over de fusieplannen. De or vindt dat bijvoorbeeld dat de gevolgen voor het personeel niet goed in kaart zijn gebracht.

De Ondernemingskamer vindt veel bezwaren van de or gegrond en oordeelde dat de or onvoldoende is gehoord bij de fusieplannen. Bovendien is het fusiebesluit op sommige punten 'niet van een deugdelijke motivering voorzien', aldus de kamer. De NCRV moet het besluit daarom intrekken.

De omroep laat in een reactie weten dat de fusie doorgaat en het fusieproces nog steeds op koers ligt. De ondernemingsraad en het bestuur van de omroep zijn na de uitspraak, die vorige maand al is gedaan maar pas vorige week werd gepubliceerd, met elkaar in gesprek gegaan. De ondernemingsraad heeft inmiddels aanvullende informatie gekregen en het bestuur heeft gevraagd om een nieuw advies. Dat komt volgens de omroep 'eerdaags'.

De omroepen willen per januari 2014 fuseren in verband met omvangrijke bezuinigingen op de publieke omroep. Door de fusie gaan 57 voltijdbanen verloren.