Cocu volgt Advocaat op bij PSV

Philip Cocu volgt Dick Advocaat op als hoofdtrainer bij PSV. De oud-voetballer tekent in Eindhoven een vierjarig contract. Chris van der Weerden en Ernest Faber worden Cocu's assistenten. Dat meldt de club maandag.

Cocu is sinds 2009 assistent-trainer bij PSV. Eind vorig seizoen stond hij na het vertrek van Fred Rutten al een paar maanden aan het roer. Dit seizoen is hij ook trainer van de A1. Voor Cocu, in het verleden als speler al zes seizoenen actief in Eindhoven, wordt het behalen van het kampioenschap het grote doel. PSV wist voor het laatst in 2008 beslag op de schaal te leggen.

Van der Weerden en Faber waren sinds vorig seizoen assistent-trainer onder respectievelijk Cocu en Advocaat. Faber had eerder FC Eindhoven onder zijn hoede.

PSV kende dit seizoen een teleurstellend seizoen onder Advocaat. De ploeg eindigde, ondanks het aantrekken van onder anderen Mark van Bommel en Luciano Narsingh als tweede in de competitie op zeven punten achterstand van kampioen Ajax. Daarnaast ging de ploeg in de bekerfinale onderuit tegen AZ en kwam de club niet door de groepsfase van de Europa League.