Daily Star: Webber stopt na dit seizoen

Het lijkt erop dat Mark Webber bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. De 36-jarige Australiër zou volgens het Britse roddelblad The Daily Star aan zijn goede vrienden hebben laten weten dat hij wil stoppen op het hoogste niveau.

Webber is bezig aan zijn veertiende seizoen in de Formule 1. De laatste jaren is hij tweede rijder bij Red Bull Racing, iets wat door verschillende incidenten hem op gespannen voet met het team heeft gebracht. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de kou uit de lucht, maar dat kan net zo goed betekenen dat Webber geen hand meer richting Vettel uitsteekt en dat de Australiër aan het eind van het seizoen stopt.

De geruchten dat Webber volgend jaar andere uitdagingen aan gaat zijn er al langer. Volgens de verhalen zou hij een vijfjarige deal met Porsche hebben gesloten om op Le Mans te rijden, maar alle partijen ontkennen dit tot nu toe. Het zou voor de Australiër niet de eerste keer zijn dat hij op Le Mans racet, want in 1998 en 1999 kwam hij uit voor Mercedes. In dat laatste jaar ging het niet goed, want hij maakte twee zeer zware crashes mee als gevolg van een ontwerpfout in de auto.