Kovalainen sprak alleen met Caterham

Marussia heeft niet gesproken met Heikki Kovalainen aldus de Fin zelf. Het team had vlak voor de start van het seizoen ineens een vrije stoel na de betaalproblemen van Luiz Razia.

Kovalainen sprak met het Britse Sky over de wintermaanden. "We zijn niet serieus met elkaar in gesprek geweest. Marussia is dus nooit echt een optie voor me geweest. Ik heb heel lang met Caterham gesproken, totdat ze iemand anders bevestigden. Ik heb met geen enkel ander team serieus onderhandeld."

Caterham koos uiteindelijk voor Giedo van der Garde en Charles Pic als coureurs. Ook van de ruzie tussen teambaas Tony Fernandes en Kovalainen is volgens de éénvoudig racewinnaar niks waar: "Dit is niet waar. Ik heb nooit ruzie gehad met Tony. Ik was het niet eens met wat het team me aanbood voor dit jaar en verschilde daarover van mening met Tony, maar ik ben nooit naar hem uitgevallen. Ik heb hem later tijdens de kwalificatie voor de Australische Grand Prix een sms gestuurd dat ik wel Q2 zou hebben gehaald. Daarna zijn we weer gaan praten en bood hij me aan om terug bij het team te komen om de auto te testen."