Duitse kranten lyrisch over optreden Bayern

De Duitse kranten zijn donderdag lyrisch over de prestatie van Bayern München in Barcelona. De Duitsers versloegen de Catalanen woensdagavond met 3-0 in de halve finale van de Champions League, na thuis al met 4-0 te hebben gewonnen. "Bayern vernietigt Barça", kopt boulevardkrant Bild. "Een demonstratie van macht tegen het ooit beste team van de wereld."

Naast de aandacht voor de Barcelona-ster Lionel Messi, wegens een blessure op de bank gehouden, komt ook Arjen Robben aan bod. De Nederlander scoorde zowel in München als in Barcelona.

"Nu moeten we hem 25 mei ook winnen", zegt hij tegen Bild. Na verloren finales in 2010 en 2012, spelen Robben en Bayern 25 mei tegen Borussia Dortmund de derde Champions Leaguefinale in vier jaar.

De Süddeutsche Zeitung is iets minder uitgesproken dan Bild. "Opmerkelijk hoe groot de urgentie is die het team uitstraalt om eindelijk die grote prijs te winnen. De spelers lieten de teugels niet varen, zelfs niet na het eindsignaal."

De Spaanse kranten erkenden de overmacht van Bayern. "Barcelona werd verslagen door een team dat zijn superioriteit demonstreerde tegen een Messi-loze tegenstander", schrijft Marca, dat ook trainer Jupp Heynckes prijst. "Hij weet sinds kerst dat hij deze zomer moet vertrekken en toch is er een spectaculaire samenhang in de kleedkamer."

AS vond het verschil tussen de twee teams immens. "Bayern had de twee wedstrijden kunnen voltooien zonder keeper en had dan alsnog de finale bereikt", schrijft de krant.