[Serie A] Milan blijft derde na moeizame zege

AC Milan handhaaft zich op de derde plaats in de Serie A. Tegen Catania werd in San Siro tot twee keer toe een achterstand weggepoetst: 4-2. Invaller Giampaolo Pazzini speelde een hoofdrol door twee keer te scoren.

Milan kwam door een goal van Nicola Legrottaglie op achterstand en maakte pas vlak voor rust via Mathieu Flamini gelijk. De 1-2 van Gonzalo Bergessio was een nieuwe tegenslag voor Milan, dat invaller Pazzini nodig had om het tij te keren. De spits had tien minuten na zijn komst al twee keer gescoord. Mario Balotelli maakte er diep in blessuretijd uit een penalty ook nog 4-2 van.

Nu Juventus en Napoli uit zicht zijn, is de derde plaats voor AC Milan het hoogst haalbare. De voorsprong op Fiorentina bedraagt één puntje. De nummer drie plaatst zich voor de voorronde van de Champions League. In Italië moeten nog vier speelronden worden afgewerkt.

Submitter:  Bron: Novum