Zynga noteert flinke omzetdaling

De omzet van Zynga is in het eerste kwartaal met achttien procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden naar 264 miljoen dollar. Dat heeft het gamebedrijf, onder meer bekend van het Facebookspel Farmville, donderdag bekendgemaakt. Zynga noteerde in het afgelopen kwartaal vier miljoen dollar winst, maar denkt in het lopende kwartaal in de rode cijfers te belanden.

Het bedrijf zag het aantal spelers dat zijn games speelt met grofweg twintig procent dalen. Bovendien daalde de omzet uit de verkoop van virtuele goederen met dertig procent naar tweeënhalf miljoen dollar. Zynga denkt dit kwartaal met een omzet van 225 tot 235 miljoen dollar een verlies te draaien van 26,5 tot 36,5 miljoen dollar.

Om kosten te besparen en efficiënter te werken haalde Zynga vorig jaar verschillende minder populaire spellen offline, sloot het vier kantoren en werden tweehonderd banen geschrapt. Farmville 2, te spelen via Facebook en Zynga's eigen website, is op dit moment de populairste game van het bedrijf. Sinds woensdag is Zynga's tekenspel Draw Something 2 te downloaden voor mobiele telefoons.

Zynga biedt zijn spellen gratis aan, maar geeft spelers de mogelijkheid om tegen betaling virtuele muntstukken te kopen die in een game gebruikt kunnen worden. Daarnaast verdient het bedrijf geld met advertentieverkoop.

Zynga sluit drie kantoren (Foto: Novum)