FOK! wat een weer... Vrij zacht met af en toe zon

Goedemorgen! Op veel plaatsen brak gistermiddag de zon nog even goed door, maar hier en daar bleven er toch nog wel wat wolkenvelden aanwezig. Vandaag is er nog wat meer zon te zien en is de lucht ook wat helderder. De temperaturen lopen vandaag zeker in het binnenland behoorlijk hoog op.

In het noorden van het land neemt in de loop van de middag de bewolking toe en op de Wadden zou er in de avond misschien een spatje regen kunnen vallen. Elders in het land blijft het droog. In het zuidoosten van het land kan het vandaag wel 21 of 22 graden worden, terwijl het langs de kust niet warmer wordt dan een graad of 15. Ik moet wel zeggen dat er aan zee kans is op nevel en misschien ook wel mist. In dat geval zal de temperatuur daar veel minder hoog worden dan bij opklaringen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

Ook morgen is het nog vrij zacht, maar daarna zet de beloofde temperatuursdaling in. Zeker op vrijdag valt er ook enige tijd regen en ook in het weekend blijft het niet helemaal droog. Met een noordelijke wind stroomt dan opnieuw koele lucht ons land binnen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Volle maan
KlapMongeaul maakte onlangs deze fraaie foto van de volle maan.