Reus midden mei uit op pc

De Nederlandse ontwikkelaar Abbey Games heeft bekendgemaakt dat spelers vanaf 16 mei het eerste spel van de studio, Reus, kunnen downloaden via Steam, GOG.com, Gamersgate en Desura.

In Reus neemt de speler de taak op zich van god en moet via speciale reuzen de wereld gaan schapen. Elke reus heeft zijn eigen taak in dat proces: zo verzorgt de één het water en de ander het landschap.

"We zijn al een tijd bezig met Reus, sinds eind 2011", zegt Manuel Kerssemakers, medeoprichter van de studio. "Sindsdien hebben we meerdere interne release dates gehad, variërend van december 2012 tot en met 17 mei 2013."

"We houden 16 mei echter al een tijdje aan en we hebben er alle vertrouwen in - en zenuwen voor - dat we op tijd gaan releasen. De laatste paar weken hebben we veel aanpassingen gedaan met behulp van een groep bèta-testers, maar versie 1.0 is nu echt in zicht."

Qua financiële situatie komt mei ook goed uit voor het jonge ontwikkelteam. "Omdat we zonder investeerders en op eigen kosten werken, kunnen we niet tot voorbij de zomer doorgaan."