Frietboer komt met wietmayo

Frietliefhebbers kunnen vanaf donderdag in Amsterdam en Utrecht patat met wietsaus bestellen. Deze mayonaise met de 'onmiskenbare smaak van wiet' is toegevoegd aan het assortiment van Manneken Pis, dat drie zaken in Utrecht en een in Amsterdam bestiert.

Stoned kan je er niet van worden, aangezien het henneparoma dat wordt gebruikt voor de saus geen THC, de werkzame stof in marihuana, bevat. Het gaat vooral om de smaakbeleving en de goede combinatie van de wietsaus met versgebakken Vlaamse friet. De saus, die niet apart te koop is, kost 75 cent boven op de prijs van een frietje.

Eigenaar Albert van Beek is geestelijk vader van de wietsaus. "Omdat we toonaangevend willen blijven op het gebied van sauzen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaken om onze klanten te blijven verrassen." Van Beek werd geïnspireerd door de wietgeur die regelmatig voorbijkomt op de vestiging op het Damrak in Amsterdam.

"Ik dacht dat een wietsaus al wel zou bestaan, maar dat is dus niet zo", zegt de sausbedenker in een verklaring. "We zijn de eerste die een wietsaus op de markt brengt en daar zijn we trots op."