'Alderweireld in belangstelling Manchester United'

Manchester United overweegt komende zomer een bod van ongeveer twaalf miljoen euro uit te brengen op Ajax-verdediger Toby Alderweireld. De belangstelling wordt gemeld door RTL donderdag. Alderweireld zou de vervanger moeten worden van Nemanje Vidic, die ook met een transfer in verband wordt gebracht.

De blessuregevoeligheid van de Serviër is een te groot risico in de selectie van Manchester United. Daarbij wordt Rio Ferdinand er natuurlijk ook niet jonger op. Alderweireld is niet de enige op het lijstje van Sir Alex Ferguson. Andere namen zijn die Ezequiel Garay van Benfica, Ellaquim Mangala van FC Porto en de Braziliaan Dede. Dat er een verdedigende transfer aankomt lijkt dus erg aannemelijk.

Met een transfer naar de Premier League zou hij zijn Belgische voorgangers bij Ajax achterna gaan. Thomas Vermaelen was de eerste centrumverdediger die de zee overstak naar Londen. De Arsenal-speler zag afgelopen zomer Jan Vertonghen stadsgenoot worden toen hij tekende bij Tottenham Hotspur. Naast Manchester United zouden ook Liverpool en Newcastle interesse hebben in Alderweireld.