Heracles-preses: "Ei moet gelegd worden"

Al jarenlang vecht Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit voor een nieuw onderkomen voor zijn club. Opnieuw moet de markante preses een tegenvaller incasseren. Dinsdagavond zou de gemeente Almelo een knoop doorhakken inzake de bouw van een nieuw stadion, maar als gevolg van een verschil in zienswijze lijkt het project wederom vertraging op te lopen.

De gemeente wil de bouw van een nieuwe voetbaltempel combineren met een winkelcentrum, maar kreeg het voorstel voorzien van een negatief advies terug van onderzoeksbureau Droogh Trommelen en Partners. Het plan zou gedoemd zijn te mislukken.

Waar dit voorheen vaak anders was kiest Smit in deze kwestie kant van de gemeente. "Het rapport straalt een enorm negativisme uit. Terwijl wij juist in deze economisch moeilijke tijd voor een enorm boost van de werkgelegenheid zorgen", legt hij uit tegenover TC/Tubantia. "En dan stellen onderzoekers ook nog dat wij geen huurders kunnen vinden. Ze hebben ons niets gevraagd, die huurders hebben wij al lang."

De moeizame onderhandelingen steken de voorzitter van Heracles, die al eerder aankondigde te zullen aftreden indien het nieuwe stadion geen doorgang vindt. "We zijn al vijf jaar bezig. Het ei moet toch een keer gelegd worden. Van uitstel komt op een gegeven moment afstel."