Babos: "Nu ben ik toe aan iets nieuws"

Gábor Babos verruilt deze zomer NEC voor zijn oude liefde NAC Breda. De Hongaarse doelman tekent voor één seizoen in Breda.

"Ik heb een fantastische tijd bij NEC gehad", vertelt Babos op de clubsite van NEC. "Ik ben heel dankbaar dat ik na mijn Feyenoord-periode hier de kans heb gekregen om te voetballen en nu ben ik toe aan iets nieuws. Dit betekent dat ik terugkeer naar de club waar het allemaal begonnen is."

Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmegenaren snapt de transfer van Babos. "Onze rots in de branding heeft me drie weken geleden gemeld dat hij toe was aan iets nieuws dat past binnen zijn huidige situatie en toekomst en dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Hoe jammer we dit ook vinden, wij respecteren zijn besluit. Uiteraard zullen we aan het einde van het seizoen gepast afscheid nemen van Gábor."

De goalie is sinds het seizoen 2005/06 in Nijmeegse dienst. Daarvoor speelde hij vier seizoenen namens NAC, waar hij een transfer naar Feyenoord verdiende. In Rotterdam stond hij niet langer dan één seizoen onder de lat.