Jong Oranje boekt oefenzege in Israël

Jong Oranje heeft donderdagavond een oefenzege op de leeftijdsgenoten van Israël geboekt. In het Hamoshava Stadium in Petah Tikva won de ploeg van bondscoach Cor Pot met 2-1. Aanvoerder Bram Nuytinck zorgde al vroeg voor de openingstreffer, maar nog in de eerste helft volgde de Israëlische gelijkmaker. In de slotfase benutte Luuk de Jong een zelf versierde strafschop en bepaalde hij zo de eindstand op 1-2.

Oranje trad in Israël onder meer aan met Jetro Willems, Adam Maher en Jean-Paul Boëtius, die recentelijk afvielen voor het grote Nederlands elftal. Hun aanwezigheid deed de Oranje-talenten zichtbaar goed, want direct werd Israël achterover gedrukt. Uit een corner van Maher zorgde Nuytinck met een kopbal voor de verdiende Nederlandse voorsprong. Even daarvoor had Georginio Wijnaldum al een grote kans onbenut gelaten.

Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na een halfuur op gelijke hoogte, via Muanas Dabbur. Die tussenstand bleef lang gehandhaafd, maar in de slotfase zorgde De Jong ervoor dat Nederland toch met een zege huiswaarts keerde. Hij benutte een zelf versierde strafschop.

De oefenwedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op het EK, dat in juni in Israël wordt gehouden. Nederland speelt in Petah Tikva twee groepsduels. Dinsdag staat er voor Jong Oranje nog een oefenduel met Noorwegen gepland.