Boom kopman in E3 Prijs en Gent-Wevelgem

Blanco Pro Cylcling schuift Lars Boom naar voren als de kopman voor de E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem, de twee komende Vlaamse wielerkoersen uit de prestigieuze World Tour.

"Ik zie ernaar uit. Mijn conditie na de Tirreno-Adriatico moet goed zijn", aldus de renner uit Vlijmen, die dit voorjaar vooral wil vlammen in de grote voorjaarsklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Maar de E3 Prijs en Gent-Wevelgem zijn geen opwarmertjes. Men zal zeggen dat deze koersen vooral geschikt zijn voor de sprinters, maar ik zal rijden om te winnen."

De E3 Prijs Harelbeke wordt vrijdag verreden, Gent-Wevelgem is komende zondag. Boom krijgt David Tanner, Rick Flens, Jos van Emden, Maarten Tjallingii, Maarten Wynants, Mark Renshaw en Sep Vanmarcke mee als ploegmaats. Voor de Belg Vanmarcke wordt het zijn eerste wedstrijd na zijn val in de Tirreno, waarbij hij zijn knie blesseerde.

De E3 Prijs Harelbeke staat voor de 56e keer op de wielerkalender. Tom Boonen start vrijdag als de absoute favoriet. De Belg van Omega Pharma wist de Vlaamse semiklassieker al vijf keer te winnen.