[JL] MVV loopt in op Sparta na zege op Kasteel

MVV heeft de strijd om de titel in de Eerste Divisie nieuw leven in geblazen. De Limburgers wonnen op het Kasteel van koploper Sparta: 1-0. Spartaan Henk Dijkhuizen scoorde na een klein halfuur in eigen doel de enige treffer van het duel. MVV komt door de winst tot op twee punten van Sparta, dat koploper blijft.

SC Veendam sloot een moeilijke week af met een 2-1 thuiszege op FC Oss. Op de Langeleegte kwam Oss via Kenny Telisse op voorsprong, maar trok Jonathan Opoku de stand nog voor rust gelijk. Na een uur bezorgde Tom Overtoom de in geldnood verkerende thuisploeg de zege. Veendam sloot het duel af met tien man na een tweede gele kaart voor Sander Rozema.

De Graafschap won dik van de andere ploeg die in de geldzorgen zit. In Doetinchem ging FC Emmen met 4-1 over de knie. Tim Vincken, Robin Propper, Jordan Garcia Calvete en Jerry van Ewijk scoorden voor De Graafschap. Elson Rosario maakte de 3-1.

FC Den Bosch heeft de smaak van het gelijkspelen te pakken. Nadat de ploeg bijna zeven maanden van het seizoen doorbracht zonder puntendeling was het nu al voor de derde keer in vijf duels raak. Uit bij Fortuna Sittard bleef het 0-0.

Overige duels Eerste Divisie vrijdag:

Cambuur Leeuwarden - Helmond Sport 2-0

Almere City FC - Telstar 3-1

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-5