Siem de Jong: "Paar aardige concurrenten"

Siem de Jong zat deze week weer eens bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. De aanvaller van Ajax hoopt nu een keer de schifting te overleven.

Het feit dat hij, in tegenstelling tot vorige keer, bij de voorselectie zit, vindt De Jong sowieso al positief. Natuurlijk hoopt hij deze keer op meer. In de week met interlands tegen Estland en Roemenië hoopt De Jong bij de selectie te zitten en minuten te maken.

De Ajax-captain kon zijn debuutinterland tegen Oekraïne in oktober 2010 nog geen vervolg geven. Toen werd hij vooral geselecteerd omdat toenmalig bondscoach Bert van Marwijk jong talent de kans gaf en bijna alle vaste krachten buiten de selectie hield.

"Ik hoop dat ik er nu eens een keer echt bij kom. Ik zal m'n best moeten doen, want ik heb een paar aardige concurrenten", zegt De Jong tegen RTV Noord-Holland. "Misschien helpt het als ik weer een keer scoor. Maar de vorige keer zat ik helemaal niet in de voorselectie, dus in dat opzicht ben ik blij dat ik er weer bij zit."

De Jong scoorde de laatste weken niet voor Ajax. Op 3 februari vond hij voor het laatst het net namens Ajax, uit tegen VVV-Venlo. Vorig seizoen maakte hij dertien competitiegoals voor de landskampioen.