Van Basten: "Finnbogason erg waardevol"

Sc Heerenveen-coach Marco van Basten zag zijn ploeg met 1-2 winnen van NAC Breda. Hij zag in dit duel de meerwaarde van spits Alfred Finnbogason duidelijk terug.

"Nadat we slecht begonnen en op achterstand kwamen, werden we wakker. Toen gingen we voetballen, ondanks het feit dat het heel moeilijk voetballen was op dit veld, en hebben we het tempo verhoogd. We kregen hierdoor mogelijkheden en kansen, Alfred Finnbogason is degene die hierin het verschil heeft gemaakt", aldus Van Basten tegenover Eredivisie Live.

"Hoe mooi je het ook afspreekt en hoe je de spelers ook wilt motiveren: uiteindelijk gebeurt er wat als je met 1-0 achter komt te staan. Vervolgens gaat pas het tempo omhoog en vanaf dan wordt er geanticipeerd op beter spel", zo voegde de oefenmeester van de Friezen eraan toe.

"Finnbogason is een goede spits, die weet dat als hij geduldig is de kansen vanzelf komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste helft ook erg droevig van hem werd, zoals hij over het veld liep en eigenlijk geen bal vasthield en veel ballen verloor. Inmiddels weet ik wel dat hij vroeg of laat iets beslissends doet. Hij blijft dus erg waardevol."