[Primera Divisíon] Deportivo blijft hekkensluiter

Een zege op Rayo Vallecano had ervoor kunnen zorgen dat Deportivo La Coruña de laatste plaats van de ranglijst was ontstegen, maar de stand was na het eindsignaal 0-0. De ploeg van Fernando Vázquez slaagde er maar niet in om een gat in de verdediging van Rayo te vinden. Zodoende moest de hekkensluiter van de Primera División genoegen nemen met een punt. Tot overmaat van ramp moest ook Carlos Marchena vijf minuten voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten.

De 33-jarige oud-international van Spanje kreeg zijn tweede gele kaart en is dus voor de volgende wedstrijd geschorst. Het gelijke spel is voor Los Blanquiazules onvoldoende om van de laatste plaats af te komen, aangezien ze nu zeventien punten hebben. Real Mallorca staat met achttien punten op de voorlaatste plaats.

Rayo hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken. De ploeg van Paco Jémez bezet de negende plaats van de ranglijst en heeft aan het behaalde punt voldoende om deze plek voorlopig te behouden. Levante, dat de tiende plaats bezet, heeft drie punten minder dan de Madrilenen.