Moser wint Strade Bianche, Sagan tweede

Moreno Moser heeft zaterdag de Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Italiaan van Cannondale kwam na 188 kilometer solo over de finish in Siena. Ploeggenoot Peter Sagan maakte het feestje enkele seconden later compleet. De Slowaak was in de steile slotkilometer de sterkste van de achtervolgende groep. De Italiaan Rinaldo Nocentini (AG2R) werd derde.

De koers over de grindwegen van Toscane werd kleurgegeven door een vluchtpoging van vier man. Aleksejs Saramotins, Maxim Belkov, Giairo Ermeti en Michael Schär kozen kort na vertrek uit Gaiole het hazenpad en hielden lang stand. Zij kregen op zo'n tien kilometer van de streep gezelschap van Moser.

In de extreem steile slotkilometer hield de pas 22-jarige Moser stand, waar de andere vluchters nog werden bijgehaald. Ook Blanco Pro Cycling-renner Tom-Jelte Slagter maakte deel uit van de groep. Hij kon in de loodzware finale echter niet meer meedingen om de podiumplaatsen en werd achttiende.

Moser is de eerste Italiaan die de Strade Bianche wint. De koers wordt sinds 2007 verreden. Vorig jaar ging Fabian Cancellara met de zege aan de haal. De Zwitser eindigde nu als vierde.