Janssen: Vitesse heeft boegbeeld verloren

Vitesse heeft met Theo Bos een boegbeeld verloren. Dat zegt Theo Janssen vrijdag tegen Omroep Gelderland. Janssen noemt de oud-verdediger, die vijftien jaar bij Vitesse speelde en er jeugdtrainer, assistent-trainer en hoofdcoach was 'de grootste man die bij Vitesse heeft gespeeld'. "Geliefd bij iedereen", besluit hij.

"Wat er ook gebeuren gaat, het is nooit genoeg om Theo te herdenken", blikt Janssen, die nog een seizoen met Bos voetbalde, vooruit naar het eredivisieduel met FC Utrecht van vrijdagavond. Applaus in plaats van een minuut stilte vindt de geschorste middenvelder wel een goed idee. "Hij verdient alleen maar applaus. Ik ga ook applaudiseren."

Ook Nick Hofs toont zich aangeslagen door het verscheiden van Bos, die donderdagavond op 47-jarige leeftijd overleed aan alvleesklierkanker. "Ik kan het nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent", twittert de speler die door Vitesse aan Willem II wordt verhuurd. "Je zit voor altijd in me hart ik zal je nooit meer vergeten."

Zeljko Petrovic noemt Bos op de website van Vitesse 'een echte vriend'. De Montenegrijn liep bij Bos, destijds trainer van FC Den Bosch, stage. Later werd hij Bos' assistent. "Als er iemand is die iets verdient in het leven, is het Theo. Ik ken niemand die iets verkeerd over hem heeft gezegd. En uitgerekend hij krijgt dit. Zo oneerlijk."

Technisch manager Marco Boogers van FC Dordrecht laat zijn emoties de vrije loop op Twitter. "En toen je me vroeg in Mallorca op een berg laat in de nacht, zal je huilen op mijn begrafenis", herinnert hij zich. "Ja Theo, als een klein kind. Rust zacht, vriend."