Verdachte fatale schietpartij Amsterdam gepakt

De politie heeft vorige week een tweede verdachte opgepakt van de fatale schietpartij eind december in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De 28-jarige man werd vrijdag in Rotterdam gearresteerd, meldt de politie donderdag.

De vrijdag opgepakte verdachte is maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Hij blijft voorlopig vastzitten. Volgens de politie wist de man in december te ontkomen door in het water te springen. Omdat het onderzoek nog loopt, wil de politie verder niets kwijt.

Bij de schietpartij kwamen 29 december twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar, bekenden van de politie, om het leven. Twee motoragenten werden ook beschoten, maar zij gingen direct liggen en bleven ongedeerd.

De eerste verdachte werd eind vorige maand aangehouden. Daarna werden in meerdere woningen in Amsterdam-West huiszoekingen gedaan. Daarbij trof de politie onder meer een aantal automatische vuurwapens, bijbehorende munitie en kogelwerende vesten aan. De politie liet eerder weten van minstens vijf verdachten uit te gaan.