[Primera Divisíon] Falcao schiet Atlético langs Espanyol

Atlético Madrid heeft zondag met de nodige moeite Espanyol verslagen. Een penalty van Radamel Falcao bracht de beslissing: 1-0. Atlético speelde de hele tweede helft met tien man, omdat Gabi in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart kreeg. Kort daarvoor had Falcao de thuisploeg op voorsprong gezet. De Colombiaan mocht een strafschop nemen en hij faalde niet.

Na de pauze kreeg Atlético het lastig, al produceerden de bezoekers uit Barcelona maar één schot op doel en misten de doelpogingen van Espanyol nauwkeurigheid. Het doelpunt van Falcao was overigens alweer zijn twintigste competitiegoal van dit seizoen.

Door de kleine zege blijft Atlético Madrid op de tweede plek staan. Het elftal van coach Diego Simeone heeft nog steeds vier punten meer dan Real Madrid. Ondertussen moet Espanyol voorlopig genoegen nemen met plaats dertien.